Tien dingen die je nog niet wist over mij


… of wel, maar dan ken je me gewoon heel goed en is dit stukje totaaaaaal niet interessant voor je.

1. Geef me een dansvloer en ik denk dat ik Beyonce ben.

2. Ik ben een sucker voor troep-tv. Love Island, Temptation Island, Expeditie Robinson: eigenlijk alles dat zich op een eiland afspeelt en waar draaaaama is.

3. Mijn allerfavorietste eten is nog steeds een patatje mayo. Het is zelfs zo erg geweest, dat tijdens mijn studententijd de snackbar op de hoek al patat in het vet gooide zodra ik binnenstapte. ‘Patatje mayo en een frikandel voor mevrouw?’

4. Ik sto-sto-stotter. Niet heel erg meer, maar erg genoeg dat wanneer ik af en toe on the spot iets moet vertellen, ik er gewoon niet uitkom. Gek genoeg heb ik daar totaal geen last van tijdens schoolbezoeken. Dan sta ik uren voor de klas zonder een woord te stotteren. Ik denk omdat ik A) mijn verhaal heel goed heb voorbereid (en dus weet welke woorden ik moet vermijden) en B) ‘aan ga’. Dat klinkt gek, maar het voelt alsof ik op een podium sta en daar dus niet Danielle-die-je-niet-moet-vragen-hoe-ze-heet-want-dan-duurt-het-een-tien-minuten-voordat-je-antwoord-hebt.

5. Elke dag, zelfs op de dagen dat ik er even geen klap aan vindt, lach ik nog keihard met mijn vriend. We hebben precies dezelfde slechte humor.

6. Tijdens een van mijn eerste klussen bij Fancy mocht ik Daniel Radcliffe interviewen. Alle Potterheads gaan me nu haten, maar ik heb pas afgelopen kerstvakantie mijn eerste HP-boek gelezen… En pas tijdens de pre-screening van The Prisonor Of Azkaban keek ik mijn eerste HP-film… Ik miste op de dag van het interview het vliegtuig en was te laat in Londen (‘I’m so sorry, Daniel. But Daniel has left the building’). De week er op mocht ik alsnog naar de persconferentie en lukte het me om in een zaal van 300 journalisten een vraag te stellen. En wat was dan die briljante vraag? Ik vroeg in mijn allerbeste Engels of hij zijn eerste afspraakjes mee naar zijn eigen film zou nemen. Ja, je mag nu net als de rest van de zaal met je ogen rollen. Gelukkig bleef Daniel Radcliffe heel professioneel en nam hij uitgebreid de tijd om mijn vraag te beantwoorden. (Zijn antwoord: hij ging liever naar een goede actie-film, dan voor de duuzendste keer een Harry Potter-film te kijken).

7. Mijn laatste vijf euro geef ik uit aan een mooi notitieboekje en een pen. Ik heb echt een zwak voor stationary. Mijn excuus: ja, maar ik gebruik het ook allemaal echt!

8. Ik vind sporten niets aan, maar fiets wel veel met mijn zoontje Stijn. Samen kunnen we uren naar koeien en schapen en trekkers kijken #plattelandsleven.

9. Venetië heeft mijn hart gestolen. Het is de enige vakantieplek waar ik een gevoel van thuis had en mezelf wel zag wonen.

10. Doodzonde om je goede wijnen aan mij te besteden: ik vind een flesje Hugo van 3 euro ook prima te doen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *