Lees jouw urban legend terug in mijn jeugdhorror 15


Heb jij ook een enge urban legend die je met iedereen wilt delen?
Een creepypasta waarvan je ’s nachts wakker ligt? Deel je angst en lees ‘m terug in mijn volgende jeugdhorror!

Zou jij een plekje durven kiezen in deze bus? (Bron: Pexels)

Bloody Mary? Slenderman? Het verhaal van het ingeritste lijk in het matras van de hotelkamer? Ik ben heel benieuwd welk gruwelverhaal jij graag wilt teruglezen in mijn volgende boek.

Stuur een mailtje met als onderwerp ‘JEUGDHORROR’ naar daniellebakhuis@hotmail.com.

Wanneer ik die van jou verwerk in mijn volgende boek, krijg je een vermelding én een gesigneerd exemplaar toegestuurd.

Succes!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 gedachten over “Lees jouw urban legend terug in mijn jeugdhorror

 • Kobe

  Pennywise of IT

  Is ook een urban legend,een clown die in de riolen leeft
  Op google earth kan je hem ook ergens onder een brug vinden, maar dat is waarschijnlijk een pop.
  Deze blijft mij ook altijd bij.

 • Marcio holtappels

  De legende van de vrouw met de opengesneden mond.

  Volgens de Japanse legende was de vrouw met de opengesneden mond tijdens haar leven de overspelige echtgenote of een minnares van een samoerai. Als straf voor haar ontrouw sneed haar man haar mondhoeken van oor tot oor door. Andere versies van het verhaal zijn onder meer dat haar mond werd verminkt tijdens een medische of tandheelkundige ingreep, dat ze werd verminkt door een vrouw die jaloers was op haar schoonheid, of dat haar mond gevuld was met talloze scherpe tanden. Na haar dood keerde de vrouw terug als een wraakzuchtige geest. Als wraakzuchtige geest bedekt ze haar mond met een stoffen masker (vaak gespecificeerd als een chirurgisch masker), of in sommige iteraties, een handwaaier of zakdoek. Ze draagt ​​een scherp instrument bij zich, dat is beschreven als een mes, een machete, een zeis of een grote schaar. Er wordt ook beschreven dat ze bovennatuurlijke snelheid heeft. Er wordt gezegd dat ze potentiële slachtoffers zou vragen of ze haar aantrekkelijk vinden, vaak uitgedrukt als “Ben ik mooi?” of “Ben ik mooi?”. Als de persoon “nee” antwoordt, zal ze de persoon doden met haar wapen, en als de persoon “ja” antwoordt, zal ze haar verminkte mond onthullen. Ze herhaalt dan haar vraag of vraagt: “Ook hiermee?” of “Zelfs nu?” en als de persoon met “nee” reageert of van angst schreeuwt, zal ze de persoon met haar wapen doden. Als het antwoord “ja” is, zal ze de mondhoeken van oor tot oor doorsnijden, wat lijkt op haar eigen misvorming. Een persoon kan een ontmoeting met de vrouw met de opengesneden mond overleven door een van de verschillende methoden te gebruiken. In sommige versies van de legende zal de vrouw met de opengesneden mond het potentiële slachtoffer met rust laten als ze “ja” antwoorden op haar beide vragen, hoewel ze in andere versies later die avond de woning van de persoon zal bezoeken en de persoon zal vermoorden terwijl ze slaapt . Andere overlevingstactieken zijn onder meer het beantwoorden van haar vraag door haar uiterlijk als “gemiddeld” te beschrijven, waardoor het individu voldoende tijd heeft om weg te rennen; haar afleiden door geld of harde snoepjes te geven of te gooien, met name het soort snoep dat bekend staat als gekarameliseerde suiker in haar richting, omdat ze zal stoppen om ze op te rapen.

 • Renske

  Ik heb een toffe urban legend, namelijk die van Momo:
  Momo is een klein mannetje, met grote ogen, een mond die ongeveer tot aan zijn ogen komt en die altijd lacht, hij heeft zwarte haren die als vettige slierten langs zijn hoofd hangen en hij heeft geen benen dus hij staat op zijn handen.

  Het volgende wat hier staat is ECHT gebeurd:
  Er was eens een man die in Japan woonde, die Momo heeft gemaakt. Momo is eigenlijk een beeld. Maar, omdat de kinderen er zo bang van waren moest het beeld kapot, dat hebben ze natuurlijk ook gedaan. Voor dat Momo kapot gedaan werd, hebben ze er foto’s van genomen, en op het internet gezet. Die kan je nu nog altijd terug vinden.

  En nu komt de urban legend:
  Stel je voor: Je zit op je computer of laptop en opeens verschijnt er een foto van dit enge mannetje op het scherm. Dan zit je dik in de problemen wand dat betekend dat Momo in het gebouw zit waar je op dat moment bent…
  Maar dat is pas van wanneer iemand dat daar is, die foto ziet. Dus, als niemand die foto heeft gezien, dan ben je nog in veiligheid…
  Zo dat was mijn urban legend!
  Groetjes uit België

  • Aurora

   La llorona (huilende vrouw) is een Mexicaanse legende. Het gaat over een vrouw die een kindren kreeg van de Spanjaard. Vervolgens wilde hij de kinderen mee nemen naar Spanje en daar opvoeden met zijn vrouw. Toen heeft ze haar kinderen vermoord en heeft ervolgens uit verdriet zichzelf in de rivier verdronken, maar ze mocht niet door naar de inderwereld. ‘S nachts zou ze ronddwalen om kinderen mee te nemen en te verdrinken omdat ze haar eigen kinderen terug probeert te krijgen. Het is vooral een verhaal om kinderen ervan te weerhouden ’s nachts nog naar buiten te gaan

 • Cindy de Ruyter

  Hallo Daniëlle Bakhuis,

  Ik heb net het boek: ‘Het huis zonder einde.’ uit gelezen en als eerste wil ik zeggen dat kk het echt een geweldig boek vond en dat ik me nu veel veiliger voel door te weten dat het Mia is die bij me is. Dan wil ik nu vertellen over een urban legend die ik heb gehoord.

  Het gaat over een meisje die als bijbaantje babysitter is. Dat deed ze bij vaste aderessen en af en toe bij iemand die ze niet kende. Dat verliep allemaal altijd heel goed. Op een dag had ze een afspraak bij een aderes die ze nog niet kende, ze ging daar heen en had nog wat besproken met de ouders. Het meisje had het kind naar bed gebracht en ging zelf op de bank nog wat tv kijken. Ze hoorde achter haar iets dus draaide om en ging kijken. Ze zag niets vreemds alleen de clownspop op de stoel. Ze draaide zich weer om en keek verder naar de tv. Even later hoorde ze weer wat, ze draaide zich weer om en het leek alsof de pop een beetje verschoven was. Het zal wel niet dacht ze. Na de derde keer werdt ze wel een beetje bang en belde de ouders van het kind. ‘Zou ik misschien de clownspop weg mogen zetten, ik word er een beetje ongemakkelijk van?’ Zei het meisje. De ouders zeiden gelijk: ‘haal ons kind en wacht buiten, we komen er zo aan.’ De babysitter vondt het een beetje vreemd, maar deed gelijk wat de ouders van haar vroegen. ‘Wij hebben namelijk geen clownspop in ons huis.’ zei de vader wanneer ze veilig buiten stonden. Nadat de politie was langs geweest bleek het een ontsnapte gek uit het gekkenhuis te zijn. Hij was daar opgenomen, omdat hij meerder pogingen tot moord had gepleegd.

  Ik hoop dat u hebt een leuk verhaal vondt er er wat mee kan in uw toekomstige boeken! Sorry als ik een paar spel fouten heb gemaakt, ik heb me best gedaan.

  Groetjes,

  Cindy.

 • Anouk

  De smileyface bende

  Dit is een groep die ‘s nachts ter werk gaan. Als je alleen over straat zou lopen, sluiten ze je in zodat je nergens meer heen kan gaan. Ze leggen je een keuze voor of je doodsangst aangaan of voor altijd blijven lachen. Veel mensen kiezen voor het laatste maar weten niet dat je gezicht met een mes bewerkt wordt, dus dat je letterlijk altijd zal blijven lachen. Net als de joker van Batman zeg maar.

  • Cora ter horst

   Die bende is ook de urban legend die ik kwam melden. . Dat ze je open snijden en er zout in gooien zodat het nooit echt heelt. De smile squat. Brrrr

  • Laura

   Ik vond Eyeless Jack altijd heel gaaf.
   Een student geneeskunde die bevriend raakt met een meisje. Het meisje blijkt bij een sekte te horen, en ze lokt Jack mee om hem te offeren. Zijn ogen worden uitgelepeld, waarna er een zwart, plakkerig goedje in de holle oogkassen wordt gegoten. Jack veranderd. Zijn huid wordt asgrauw, zijn tanden scherper en zijn ogen huilen altijd het zwarte. Jack dwaalt nog rond, met een donkerblauw masker waarvan de ogen zwarte tranen huilen dringt hij huizen binnen en snijdt de nieren van mensen eruit. Als je blijft slapen is er niks aan de hand, dan gaat hij weer weg. Als je wakker wordt, en je de zwarte druppels op je gezicht voelt vallen, dan is het te laat.

 • Menno Bakker

  oude vrouw was gek op puzzelen. Op een dag kwam ze in een kast een puzzel tegen die ze niet kende. Vreemd genoeg zat er op de doos geen plaatje. Maar dat maakte de uitdaging alleen maar groter.
  De vrouw begint enthousiast en langzamerhand ontdekt ze dat ze de afbeelding op de puzzel kent. Het is haar woonkamer. Nieuwsgierig en een beetje bang werkt de vrouw uren achter elkaar door om de puzzel te voltooien. Al snel ziet ze ook zichzelf op de puzzel.
  Wanneer de vrouw de puzzel helemaal af is kijkt ze er geschrokken naar. De puzzel is een natuurgetrouwe weergave van haar woonkamer. Ze ziet zichzelf voorovergebogen over de tafel staan met een puzzelstukje in haar handen. Dan ziet ze iets dat haar eerder niet is opgevallen. Achter het raam in de puzzel staat een man die naar haar staat te kijken.
  Op dat moment hoort de vrouw achter zich het geluid van brekend glas.

 • Gitta

  Er was eens een meisje dat graag een pop wilde hebben voor haar verjaardag. Daarom ging ze op de dag van haar verjaardag met haar moeder naar de speelgoedwinkel. Daar zag ze een pop staan die een duim opstak en een domme grijns op haar gezicht had. Het meisje vond de pop geweldig en wilde hem koste wat kost hebben. Ze speelde er elke dag mee tot ze op een dag ziek was en dus niet met de pop speelde. Toen ze s’nachts in haar bed lag en bijna in slaap viel hoorde ze plots een eng stemmetje van beneden aan de trap komen. “Ik sta onder aan de trap.” Het meisje dacht dat ze het zich verbeelde en ging verder slapen. Plots hoorde ze opnieuw die stem:”ik sta halverwege de trap”. Nu werd het meisje toch wat banger en weer hoorde ze de stem die zei:”ik sta bovenaan de trap.” De hartslag van het meisje versnelde en ze lag verstijfd in haar bed. Toen hoorde ze de stem weer die sprak:” ik voor je deur.” Het meisje trok uit angst haar deken over haar hoofd. “Ik sta langs je bed.” De tranen biggelden nu uit haar ogen. Plots werd de deken van het meisje afgerukt. Toen haar moeder het meisje de volgende dag wilde wakker maken, kwam ze tot de conclusie dat haar dochter dood in bed lag met de pop langs zich. De moeder besloot om de pop terug naar de winkel te brengen omdat het te pijnlijk voor haar was de pop nog langer bij zich te houden. Enkele dagen later kwam er weer een meisje naar de speelgoedwinkel die ook zot was van de pop die nu 2 vingers uitstak.