Verliefd… en nu?


Titel: Verliefd… en nu?
Uitgeverij: Ploegsma
Jaar: september 2010
Pagina’s: 121
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9021668203

Bestel het boek op Bol.com »
Lees het eerste hoofdstuk online »

Achterkant:
Maud en Raoul hebben gezoend. En nu? Welkom in de tussenfase. Bestemming: onbekend. Maar Maud wil juist graag weten waar ze aan toe is. Raoul kan geen hoogte krijgen van Maud, wat is er met haar aan de hand? Ze kan soms plotseling zo afstandelijk doen! En van wie krijgt ze toch de hele tijd sms’jes?

Een jongen en een meisje. Allebei verliefd, maar de verschillen blijven groot. In deze jeugdroman lees je haar kant en zijn kant van het verhaal.

Lezersreacties:
“Alleen hele goede schrijvers kunnen een whodunnit en een liefdesverhaal in één schrijven. Superknap dit.” – Daphne

“Als je in dit boek begint, wil je maar één ding: weten hoe het afloopt.” – Anne

“Boeken lezen is NIET saai. Bewijs? Lees dit boek!” – Sophie

“Mijn beste vriendin gaf me dit boek als tip. Na raad ik het ook aan iedereen aan.” – Eline

“Eindelijk het  tweede deel van de loverstory van Maud en Raoul!” – Ellen

Samenvatting:
Als Maud haar afspraak met Lynn afzegt om naar Raoul te gaan, wordt Lynn boos. Maud baalt daarbij niet alleen om de ruzie met Lynn, maar ook omdat Raoul niet alleen is. Het is inmiddels drie weken geleden dat Maud en Raoul het goedgemaakt hebben. Toch hebben ze elkaar nog geen officieel verkering gevraagd. Ze weten namelijk beiden niet heel zeker of de ander wel echt iets voelt. En dan krijgt Maud ook nog eens vreemde sms’jes. Ze weet niet zo goed wat ze ermee moet, maar één ding weet ze zeker: ze komen van Julia, Raouls ex. Dan wordt het nog leuker: Raoul krijgt van Julia te horen dat ze iets heeft met Job, de broer van Maud. Helaas voor Raoul heeft degene die Maud sms’t dit gezien. Maud is boos op Raoul, maar koelt al snel af als ze het nieuws van Julia en Job hoort. Ze heeft een hekel aan Julia en niet allemaal maar om het Raoul zijn ex is. Als Maud dan weer een sms’je krijgt, doet ze alsof er niets is tegenover hem en gaat ze naar Koen toe. Samen proberen ze erachter te komen wie het is, maar ze vinden niets.

Ondertussen probeert Raoul om iets romantisch te organiseren. Hij neemt Maud mee naar het strand, maar daar is ze heel afwezig. Raoul weet niet zo goed wat hij daarvan moet denken en de opmerking van zijn zus maakt dat er niet echt beter op. Omdat Raoul wil weten wat er met Maud aan de hand is, doet hij op msn alsof hij Lynn is met een nieuw mailadres. Als ze haar (of eigenlijk hem) wat wil vertellen, gaat hij echter offline. Maud denkt dan ineens dat het Lynn niet geweest kan zijn, dat het Julia wel geweest zal zijn. Op het feestje van Raoul en zijn zus probeert Maud te flirten met Tijn, omdat Koen dit heeft aangeraden: zo zou ze Raoul jaloers kunnen maken. Ze vraagt zich net af wat ze eigenlijk aan het doen is, als Wendy zich in het gesprek mengt. Job is een hufter, vertelt ze. Maud komt erachter dat haar broer en Wendy seks hebben gehad. Wendy gaat daarna overstuur weg, dat hoefde Tijn niet in haar bijzijn te vertellen. Het wordt nog leuker als Julia een seksfilmpje op haar telefoon blijkt te hebben, gekregen van Jasper. Maar Jasper ontkent dat hij het door heeft gestuurd. Als Maud de volgende ochtend het nummer belt waar de sms’jes van afkomstig zijn, krijgt ze Lynn aan de lijn. Pas als ze boos bij Lynn aanklopt, blijkt ineens dat zij ook sms’jes krijgt. Lynn weet vrij snel de dader te vinden: Wendy. Zij heeft het filmpje naar Julia gestuurd omdat ze wilde laten zien dat Job van haar was. Daarbij wil ze dat Maud Julia ging haten, omdat zij het schoonzusje zou zijn. Dan zou Job misschien weer terugkeren naar haar. Dat is ook de reden waarom ze Maud sms’jes stuurde. Dan bedenkt Maud zich dat er maar één persoon echt belangrijk is: Raoul. Ze gaan naar het strand, praten het uit en dan vraagt Raoul haar eindelijk of ze zijn vriendinnetje wil zijn.