Verliefd… van 2 kanten


Titel: Verliefd van 2 kanten
Uitgeverij: Ploegsma
Jaar: juni 2009
Pagina’s: 139
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9021666774

Getipt voor de Jongeren Literatuur Prijs
Kerntitel Jonge Jury Prijs 2011

Vertaling in het Duits

Bestel het boek op Bol.com »
Lees het eerste hoofdstuk online »

Achterkant:
Als Maud heeft gezoend met Raoul slaat de onzekerheid toe. Is hij wel op haar? Tot overmaat van ramp stuurt ze hem een sms die hij nooit had mogen lezen. En wat doet zijn ex bij hem op schoot?

Verwacht ze dat ik de eerste stap zet? Meiden denken dat jongens dat makkelijk vinden. Alsof wij niet onzeker zijn! Raoul snapt meiden vaak niet. Ze praten zo anders. Wat verwacht Maud van hem? En waarom zit Julia nog steeds achter hem aan?

Een jongen en een meisje. Zijn ze verliefd? Maud zeker. Maar Raoul? In deze jeugdroman lees je haar kant én zijn kant van het verhaal.

Lezersreacties:
“Ik houd helemaal niet van lezen, maar dit boek had ik binnen een dag uit. Verslavend!” – Sara

“Serieus: ik ben zwaar verliefd op Raoul.” – M.

“Aan het eind van Maud’s deel, had ik een zware brok in mijn keel.” – Chantal

“Als je ‘m voor de tweede keer leest, wordt ‘ie zelfs nog leuker.” – Romy

“Beste boek dat ik in jaren heb gelezen! MORE!!!”- Tessie

Samenvatting:
Als Maud met Raoul heeft gezoend, is ze in de wolken. Maar dan komt ze erachter dat ze het sms’je dat bestemd was voor Lynn bij Raoul terecht is gekomen. Wat moet hij nu wel niet denken? Hij stuurt wel berichtjes terug, maar het is geen directe reactie op haar sms’je. Als ze hoort dat er een feestje is waar Raoul bij zal zijn, kan ze niet wachten om te gaan. Op het feestje zelf durft ze niets tegen Raoul te zeggen, laat staan naar hem toe te gaan. Als Raoul aan de beurt is met ‘durf of waarheid’, gaat haar mobieltje. Tot haar schrik ziet ze dat het tien over elf is. Ze had allang thuis moeten zijn! Bovendien heeft ze beloofd met een groepje te gaan fietsen. Lynn stelt voor dat Raoul meefietst. Ze vindt het flauw van haar en de halve rit naar haar huis, is het dan ook stil. Heel even praat ze met Raoul en als ze een zoen van hem krijgt, kan haar dag niet meer stuk ook al krijgt ze huisarrest van haar moeder. Intussen hebben haar vrienden problemen met hun vriendjes: Koen heeft ruzie met zijn vriendje Chris en Lynn weet niet of ze Jasper wel echt leuk vindt. Ze probeert hen te helpen, maar is eigenlijk te druk bezig met haar eigen liefdesleven. Op vrijdagavond belt Raoul haar om te zeggen dat hij ook niet uit gaat, omdat hij hoofdpijn heeft. Als Lynn vervolgens opbelt en langskomt om te vertellen dat Raoul heeft gezien, is Maud haar hart gebroken. Dat niet alleen, Raoul heeft gezoend met Julia, zijn ex. Ze ligt het hele weekend in bed en reageert niet op Raoul zijn berichtjes en belletjes. Eerst krijgt ze ruzie met Koen over het feit dat ze niet met Raoul gaat praten, daarna krijgt ze ruzie met Lynn omdat ze wel met hem gaat praten. Als ze eindelijk met hem afspreekt, begint zijn kant van het verhaal…

Raoul weet eerst niet eens wie Maud is, alleen omdat ze een vriendin van Lynn is, heeft hij haar leren kennen. Hij heeft met haar gezoend, maar hij weet niet of hij haar wel echt leuk vindt. Midden in de nacht gaat zijn telefoon af. Hij leest hem globaal en stuurt een random sms’je terug. De volgende morgen ontdekt hij pas wat er precies in staat en van wie de sms’jes komen. Raoul vindt het wel leuk om te weten dat Maud verliefd op hem is, maar hij wil niet de indruk wekken dat hij ook op haar is. Als hij naar een feestje gaat en hij ziet Maud, vraagt hij zich af waarom ze niets zegt. Hijzelf heeft nog ‘hoi’ gezegd, maar het lijkt wel alsof ze hem niet eens gehoord heeft. Als Maud dan ineens naar huis moet, fietst hij met haar mee terwijl ze zelf heeft gezegd dat het niet hoefde. Hij geeft haar een zoen als ze bij haar thuis aankomen. Als hij die vrijdag hoort dat Maud huisarrest heeft, gaat hij niet uit. Hij gaat slapen, want hij heeft toch hoofdpijn. Tegen half tien wordt hij wakker en besluit toch nog even de stad in te gaan, aangezien hij een uitnodiging van Jasper krijgt. Eerder heeft hij een sms’je van Julia gekregen waarin staat dat ze nog verliefd op hem is, maar hij besloot het te negeren.  Als hij haar die avond tegenkomt, wekt hij de indruk bij haar dat hij haar ook nog wel erg leuk vindt volgens Julia zelf. Ze kruipt bij hem op schoot en zoent hem. Hij duwt haar weg en hij snapt niet waarom Maud niet reageert op zijn berichtjes. Het wordt pas helder als Maud eindelijk met hem wil praten: Lynn heeft de zoen gezien en dit aan Maud verteld. Gelukkig is hij er door zijn zus achter gekomen dat hij wel verliefd op haar is en dit vertelt hij haar.