Lezingen & workshops


Wat leuk dat je overweegt om mij uit te nodigen op jullie school! Ik sta ontzettend graag voor de klas om over mijn boeken en mijn werk als schrijver te vertellen.

Mijn presentatie duurt een lesuur (45 tot 60 minuten). Ik vertel onder andere hoe ik aan de ideeën voor mijn boeken kom en hoe het schrijfproces in zijn werk gaat. Leerlingen mogen me vragen wat ze willen. Aan het eind van de les deel ik – voor wie dat wil – gesigneerde boekenleggers uit.

Of uw klas nu een vmbo-basis tot of een vwo-klas is, mijn boeken zijn geschikt voor elk niveau.  De lezing is ook prima geschikt als leesbevordering voor leerlingen die geen boek van mij gelezen hebben.  Ik sta ook voor grote groepen (35+).

Workshops

Workshop – Een spannend verhaal schrijven

Hoe schrijf je nu een spannend verhaal? Leerlingen gaan aan de hand van drie onderdelen een spannend verhaal verzinnen. Ze krijgen een korte uitleg over de drie P’s: Personage, Probleem en Plot. Voor elk onderdeel krijgen ze ruimschoots de tijd deze uit te werken.

De laatste vijftien minuten zijn bedoeld om de eerste zinnen op papier te krijgen. Het doel is om het eind van de les 150 tot 200 woorden op papier te hebben. Mijn ervaring is dat dit in elke klas lukt.

Deze workshop kan individueel of in tweetallen worden gevolgd.

Workshop – Een eigen cover maken

Wat maakt een cover nou tot een goede cover? Waarom pak je het ene boek wel op in de bibliotheek en laat je het andere links liggen? Ligt het aan de afbeelding? Titel, lettertype, kleurgebruik? Ik laat aan de hand van veel praktijkvoorbeelden zien waarom we juist díe ene cover mooi vinden.

Daarna mogen de leerlingen op basis van een titel en achterflaptekst de cover maken voor mijn nieuwe boek. Aan het eind gaan we deze klassikaal behandelen (geen wedstrijdelement).

Deze workshop wordt individueel gevolgd.

Elke workshop  kan in een lesuur worden gevolgd en ik verzorg de materialen.

Voor tarieven kun je contact opnemen met de Schrijverscentrale.nl
Telefoon: 020 – 820 26 55
E-mail: jeugd@deschrijverscentrale.nl
Website: www.deschrijverscentrale.nl