Lezingen & workshops


Wat leuk dat je overweegt om mij uit te nodigen op jullie school! Ik sta ontzettend graag voor de klas om over mijn boeken en mijn werk als schrijver te vertellen.

Mijn presentatie duurt een lesuur (45 tot 50 minuten. Kan ook een klokuur). Ik vertel onder andere hoe ik aan de ideeën voor mijn boeken kom en hoe het schrijfproces in zijn werk gaat. Tussendoor mogen de leerlingen me vragen wat ze willen. Na de presentatie deel ik – voor wie dat wil – boekenleggers met handtekeningen uit en kunnen leerlingen op de foto.

Mijn presentatie is geschikt voor elk niveau en ook voor leerlingen die geen boek van mij gelezen hebben.  Ik sta ook voor grote groepen (35+).

Nieuw: workshops

Workshop ‘Een spannend verhaal schrijven’

Leerlingen gaan aan de hand van een bestaand verhaal een eigen spannend verhaal schrijven. De klas wordt verdeeld in groepjes van vier leerlingen en elk groepje krijgt zijn eigen scène die ze geheel gaan aanpassen. Wie worden de hoofdpersonages? Wat wordt de nieuwe setting? De groepjes krijgen vervolgens ruim de tijd om hun ideeën uit te werken. Aan het eind lezen we ons nieuwe verhaal klassikaal voor en verzinnen we een titel. Wie wil, kan een kopie van het verhaal meekrijgen na afloop.

Workshop ‘Een eigen cover maken’

Wat maakt een cover nou tot een goede cover? Waarom pak je het ene boek wel op in de bibliotheek en laat je het andere links liggen? Ligt het aan de afbeelding? Titel, lettertype, kleurgebruik? Ik laat aan de hand van veel praktijkvoorbeelden zien waarom we juist díe ene cover mooi vinden. Daarna mogen de leerlingen op basis van een titel en achterflaptekst de cover maken voor mijn nieuwe boek. Daarna gaan deze klassikaal behandelen (geen wedstrijdelement).

Elke workshop duurt een lesuur en ik verzorg de materialen.

Voor tarieven kun je contact opnemen met de Schrijverscentrale.nl
Telefoon: 020 – 820 26 55
E-mail: info@schrijverscentrale.nl
Website: www.deschrijverscentrale.nl