Biografie


Zolang ik mij kan herinneren, wil ik schrijfster worden.

Ik begon met kleine, grappige stukjes over mijn eigen leven. Een paar van die teksten stuurde ik eind HAVO op naar het meidentijdschrift Fancy.  Met succes! Ik kreeg een maandelijkse column waarin ik mocht schrijven over alles dat me als 17-jarige bezighield. Dit beviel zo goed, dat ik een paar jaar later ook als redacteur bij Fancy aan de slag kon.

Ik ging ondertussen journalistiek studeren in Zwolle, bleef schrijven voor verschillende tijdschriften (Nickelodeon, Cosmopolitan, Viva) en besloot op mijn zesentwintigste uitgeverij Ploegsma te benaderen met een idee voor een non-fictie boek over de liefde. Dit werd het boek Love & Leed, de liefdesgids voor meiden. Later volgden de jeugdromans waarvan Wraak en Zes Seconden de bekendsten zijn. Ruim twintig jaar bleef ik werkzaam als redacteur bij onder andere CosmoGIRL! en Girlz.

Tegenwoordig schrijf ik niet meer zoveel voor tijdschriften, maar richt ik me meer op het schrijven van boeken en het geven van lezingen en workshops.

Bij Best of YA (Unieboek|Het Spectrum) zijn mijn laatste boeken uitgebracht:  De eliminatie, De executie (genomineerd voor Beste Boek voor jongeren 2020) en drie jeugdhorrors: Clownsnacht, Het huis zonder einde en De Bloedzomer van 1997. Tot slot heb ik ook een novelle in de Best of YA XS-serie geschreven: De laatste uren van Josephine Donkers.

Naast schrijven, vertél ik ook ontzettend graag over mijn boeken. Ik kom graag op middelbare scholen om over (mijn) boeken en lezen te vertellen. Ook werk ik met liefde aan leesbevorderingsprojecten als Literatour, Stap Op De Rode Loper, Jonge Jury en Er Was Eens.

In 2020 schreef ik mee aan 3PAK: het boekenweekgeschenk voor jongeren. Een absolute mijlpaal! Ik schreef het korte verhaal De Virgin, over Hannah die haar maagdelijkheid aanbiedt in een live tv-show.

Na een aantal jaren in het prachtige Deventer en Amsterdam te hebben gewoond, woon ik nu weer met mijn vriend Ard en onze twee zoontjes Stijn (2016) en Luuk (2019) in het nog prachtigere Twentse Westerhaar, waar ik geboren en getogen ben.

Foto: Barbara Trienen