Over mij


Zolang ik mij kan herinneren, wil ik schrijfster worden.

Ik begon met kleine, grappige stukjes over mijn eigen leven. Een paar van die teksten stuurde ik eind HAVO op naar het meidentijdschrift Fancy. En met succes! Ik kreeg een maandelijkse column waarin ik mocht schrijven over alles dat me als 17-jarige bezighield. Dit beviel zo goed, dat ik een paar jaar later ook als redacteur bij Fancy aan de slag kon.

Ik ging ondertussen journalistiek studeren in Zwolle, bleef schrijven voor verschillende tijdschriften (Nickelodeon, Cosmopolitan, Viva) en besloot op mijn zesentwintigste uitgeverij Ploegsma te benaderen met een idee voor een non-fictie boek over de liefde. Dit werd het boek Love & Leed, de liefdesgids voor meiden.

Later volgden enkele jeugdromans waarvan Wraak en Zes Seconden de bekendsten zijn. Ik ben nog steeds werkzaam als journalist  bij GIRLZ en CosmoGIRL.

Bij Best of YA (Unieboek|Het Spectrum) zijn twee spannende Young Adults verschenen: De eliminatie en De executie. Met Halloween kwam Nederlands’ eerste jeugdhorror uit: Clownsnacht. En goed nieuws: de volgende jeugdhorror komt Halloween 2020 uit!

Naast schrijven, vertél ik ook ontzettend graag over mijn boeken.

Naast reguliere schoolbezoeken, werk ik ook al een aantal jaren mee met leesbevorderingsprojecten als Literatour, Stap Op De Rode Loper en Er Was Eens. In 2020 mocht ik meeschrijven aan 3PAK: het boekenweekgeschenk voor jongeren. Een absolute mijlpaal!

Na een aantal jaren in het prachtige Deventer en Amsterdam te hebben gewoond, woon ik nu weer met mijn vriend Ard en onze twee zoontjes Stijn (2016) en Luuk (2019) in het nog prachtigere Twentse Westerhaar, waar ik geboren en getogen ben.