Over mij


Zolang ik mij kan herinneren, wil ik schrijfster worden. Ik begon met kleine, grappige stukjes over mijn leven. Een paar van die teksten stuurde ik eind HAVO op naar het meidentijdschrift Fancy. En met succes! Ik kreeg een maandelijkse column aangeboden waarin ik mocht schrijven over mijn leven. Dit beviel zo goed, dat ik er een paar jaar later ook aan de slag ging als bureauredacteur.

Ik ging ondertussen journalistiek studeren in Zwolle, bleef schrijven voor verschillende tijdschriften (Nickelodeon, Celebrity Magazine, Yes, Viva) en besloot op mijn zesentwintigste uitgeverij Ploegsma te benaderen met een idee voor een non-fictie boek over de liefde. Later volgden enkele jeugdromans waarvan Wraak en Zes Seconden de bekendsten zijn. Ik ben nog steeds werkzaam als journalist (GIRLZ, CosmoGIRL, Cosmopolitan) en schrijfster. In november kwam mijn achtste boek ‘De eliminatie’ uit bij Best of YA (Van Goor, Unieboek|Het Spectrum). Een nieuwe YA – getiteld De Executie – staat gepland voor april 2019.

Naast schrijven, vertél ik ook ontzettend graag over mijn boeken. Naast reguliere schoolbezoeken, werk ik ook al een aantal jaren mee met leesbevorderings- projecten als Literatour, Stap Op De Rode Loper en Er Was Eens.

Na een aantal jaren in het prachtige Deventer en Amsterdam te hebben gewoond, woon ik nu weer met mijn vriend Ard en ons zoontje Stijn (2016) in het nog prachtigere Twentse Westerhaar.