Lees het allereerste hoofdstuk van De executie


Je dacht dat De eliminatie spannend was? Think again…

Colette Zwart steekt haar rechterhand in de lucht en telt af. ‘Kandidaders, in vijf…’ 
Hoe kun je nou de doodstraf krijgen voor zoiets? Je gaat nog niet dood, Charlotte. Dit is krankzinnig. Het is allemaal show, niet echt. 
‘Vier.’ 
Niet nu. Nog niet. 
‘Drie.’ 
Je gaat niet dood. 
‘Twee.’ 
Jegaatnietdoodjegaatnietdoodjegaatnietdood. 
‘Een.’ 

Het is 2048. Het Collectief is aan de macht. Om het land staat een Muur en de levens van alle inwoners zien er hetzelfde uit. Ze dragen dezelfde kleding, wonen in dezelfde huizen en eten iedere avond dezelfde maaltijd. Dat maakt iedereen gelijk, en het leven zorgeloos en voorspelbaar. Maar wie een misstap begaat, wordt keihard afgestraft.

Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren hangend in kooien boven een onpeilbare diepte terechtgesteld. Tijdens een spectaculaire show die live op televisie wordt uitgezonden, krijgen vijf tieners nog één kans om zichzelf te redden. Bij vier van hen zullen de bodems onder hun kooien worden weggeklapt. Het Collectief beslist wie er overblijft. Welkom bij De executie. Deze aflevering wil je niet missen!

———————-

Yes! Eindelijk kan ik het jullie vertellen: in april 2019 komt mijn nieuwe boek ‘De executie’ bij Best of Ya uit. Dit is een boek dat ik altijd al heb willen schrijven (want: bizar. Want: dystopian. Want: doodstraf. Want: showbizz) en ik heb weer flink mijn best gedaan om er een wat-doe-je-me-aan-plottwist in te schrijven…

De executie is een stand-alone en ligt vanaf 25 april 2019 in de Comarkt 😉
Zo’n! Zin! In!

Wil je alvast het eerste hoofdstuk lezen? Klik!

Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt!

Vormgeving: Saskia Janssen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *