Vijf weetjes over mijn 3PAK-verhaal De Virgin


Illustratie: Floor van het Nederend

Vijf dingen die misschien wel handig zijn om te weten als je De Virgin gaat lezen/hebt gelezen.

1. Toen ik gevraagd werd voor 3PAK, kwam dit idee vrijwel meteen omhoog. De Virgin is een zijlijntje in De executie. Voor een heel boek zou het misschien te mager zijn, maar voor een kort verhaal van 6000 woorden was dit natuurlijk perfect! Het verhaal speelt zich af na De executie. Het Collectief bestaat nog steeds. Voor degene die denkt: huh? Maar-er-is-toch-die-ene-dood-hoe-zit-dat-dan? Om met de woorden van George R.R. Martin te spreken: The lone wolf dies, but the pack survives…

2. De inspiratie voor De Virgin heb ik gehaald uit mijn fascinatie voor reality-tv. Ik ben echt een sucker voor programma’s als Love IslandTemptation Island en The Bachelorette. Ik kan echt uren met je praten over waarom Gaby voor Jordy had moeten kiezen, waarom Cherry nooit voor Timtation had moeten gaan en waarom je al van mijlenver zag aankomen dat Amber en Greg nooit ging werken in de buitenwereld. Ik houd ontzettend van het lichte, vermakelijke van reality-tv, maar tegelijkertijd zie ik de duistere kant ook. Hoe mensen in een klap beroemd worden en publiekseigendom. In De Virgin zijn de virgins Sophie en Caroline een tribute naar Sophie Gordon (deelnemer Love Island UK seizoen 2) en Caroline Flack (presentatrice Love Island UK) die beiden een eind aan hun leven maakten. In De Virgin schrijf ik: Wanneer er zo veel druk op je staat, is het niet gek dat je knapt.

3. Ook de naam van de presentator van De Virgin, Collin Feek, heeft een haakje.  Je leest Feek, maar als je het uitspreekt, hoor je hoe nep hij echt is (fake).

4. In het Collectief eten ze elke week hetzelfde menu. Op maandag eten ze bijvoorbeeld elke dag bonenstamppot. Die bonen moesten er in, want vroeger aten we bij ons thuis ook elke maandag bonen. Ik heb er nog een klein trauma aan overgehouden, want ik vind bonen (vooral van die groene met van die lange draden) het allervieste wat er is. Blegh!

5. Het programma Who’s your daddy  (een geadopteerd meisje moet uit 25 mannen haar biologische vader vinden) is echt uitgezonden in Amerika.

Ik ben onwijs benieuwd wat je van De Virgin vindt en hoe je vindt dat Hannah heeft gehandeld. Laat je het me weten op Instagram (@daniellebakhuis)? Zou ik onwijs leuk vinden!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *