Vijf easter eggs die ik heb verstopt in Clownsnacht 1


Ooit gehoord van easter eggs? Het zijn inside ‘grapjes’ die een maker in zijn film of boek stopt.

Foto: instagram/bestofyabooks

Ik ben er zelf dol op en dus moest ik er ook een paar verstoppen in Clownsnacht. Komen ze!

1. Westerdam is een fictief dorp en een samentrekking van twee plaatsen: Westerhaar (waar ik geboren en getogen ben, en nu weer woon) en Amsterdam, waar ik samen met Ard een aantal jaren heb gewoond.

2. De familie Zuiderduin woont op Efrastraat 20. Gooi de Efra door elkaar en je krijgt… Fear! Een verwijzing naar de Fearstreet-boeken van R.L. Stine waar ik fan van was vroeger.

3. De boeken die Fara uit de privé-bibliotheek van de familie Zuiderduin haalt? Haha, je had het al goed geraden: De eliminatie en De executie zijn ook door mij geschreven.

4. In een boek kan alles, zelfs honden nog één keer tot leven wekken. De Dunya die voorkomt in Clownsnacht is een klein gebaar naar ‘onze’ Dunya, de border collie van mijn ouders die vorig jaar na veertien jaar overleed.

5. En tot slot: was het je al opgevallen dat Clownsnacht geen hoofdstuk 13 heeft? Net als sommige hotel geen dertiende verdieping hebben in verband met bijgeloof, heeft Clownsnacht ook geen hoofdstuk dertien. En ook niet geheel ontoevallig is dat precies dan het gedonder losbarst…

Clownsnacht lezen? Koop lokaal bij je favoriete boekenboer. Juist nu ♥.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Vijf easter eggs die ik heb verstopt in Clownsnacht

  • jeroenhenkjan

    Ik doe mijn boekbespreking over clownsnacht omdat ik het, het allerleukste boek ooit heb gelezen! Het is echt een aanrader voor iedereen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!